Een Uitvaartverzekering sluiten

Een uitvaartverzekering afsluiten
Wanneer je jonger bent dan 18 jaar ben je gratis meeverzekerd met je ouders voor een uitvaartverzekering. Ben je 18 jaar of ouder dan kun je een eigen uitvaartverzekering afsluiten. Het is onverstandig om je niet te verzekeren voor een uitvaart, want een uitvaart kan aardig wat geld kosten. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om zelf geld opzij te leggen, maar je weet nooit wat er gebeurt en een heel hoog bedrag sparen voor een uitvaart binnen enkele jaren is in de meeste gevallen niet heel realistisch.

Je ouders kunnen een uitvaartpolis tegen een gunstige premie en voorwaarden op jouw eigen naam zetten wanneer je op de uitvaartpolis van je ouders staat. Mocht dat niet het geval zijn dan dien je een eigen uitvaartverzekering af te sluiten. Het kan ook zo zijn dat ondanks je ouders een uitvaartpolis hebben waar jij ook onder valt, je toch liever een andere uitvaartverzekering wilt hebben. Het is in ieder geval zo dat hoe jonger je bent bij het afsluiten van een uitvaartverzekering, des te lager de maandelijkse premie is.

Welke soorten uitvaartverzekeringen zijn er?

Er zijn twee soorten uitvaartverzekeringen: naturaverzekering en geldverzekering

Naturaverzekering
Bij een naturaverzekering wordt er geen geld uitgekeerd door een verzekeraar. Deze levert van tevoren afgesproken diensten. Hierbij krijgen nabestaanden niet te maken met rekeningen achteraf. Bij het afsluiten van een verzekering kan er gekozen worden uit een dienstenpakket dat aansluit bij je wensen. Mocht het zo zijn dat nabestaanden de uitvaart toch anders willen invullen na je overlijden, dan is dat mogelijk. Het is echter wel zo dat hier een extra vergoeding voor gevraagd wordt door de verzekeraar. Een pakket is meestal alleen geldig bij aangesloten begrafenisondernemers. Wil je liever een andere begrafenisondernemer? Dan is ook dit vaak mogelijk tegen een extra vergoeding.

Geldverzekering
Een geldverzekering wordt ook wel een sommenverzekering of kapitaalverzekering genoemd. Bij dit type uitvaartverzekering wordt een vooraf afgesproken bedrag uitgekeerd. Nabestaanden kunnen zelf bepalen hoe ze de uitvaart willen invullen. Er kan vrij gekozen worden voor een uitvaartondernemer.

Wat is het bedrag dat je moet verzekeren?
De hoogte van de uitkering voor een nieuwe uitvaartverzekering kun je zelf bepalen en is afhankelijk van je persoonlijke wensen. Met een uitvaartkostencalculator kun je je wensen aangeven en zodoende een indicatie krijgen van het bedrag dat je moet verzekeren.

Tips voor een vergelijken van een uitvaartverzekering

Niet alleen de premie per maand van een uitvaartverzekering is belangrijk om op te letten bij het vergelijken van een uitvaartverzekering. Let ook op de totale premie en wat er allemaal vergoed wordt door een verzekering.

Let op de volgende punten:
– Maandelijkse premie: dit is het bedrag dat je per maand betaalt
– Totale premie: dit is het totaalbedrag dat je betaalt voor de gehele verzekering (looptijd)
– Welke uitvaartverzekering wil je? Natura- of kapitaalverzekering
– Hoogte van de verzekering of hoeveel en welke diensten wil je verzekeren?
– Keuzevrijheid: wil je zelf je uitvaartondernemer en producten kunnen kiezen?
– Mogelijkheid om tussentijds te wijzigen
– Verzorging van de uitvaart
– Looptijd van de uitvaartverzekering (een bepaald aantal jaren of levenslang)

Vergelijking uitvaartverzekeringen

Natura uitvaartverzekering
Vooraf wordt besproken welke diensten door een lokale uitvaartverzorger worden geleverd en welke worden gedekt door de verzekeraar.

– Premiebetaling: per maand, kwartaal, half jaar of jaar
– Uitkering: Producten en diensten
– Looptijd: Tot 80 jaar
– Gezondheidsverklaring: Verplicht

Kapitaal uitvaartverzekering
Nabestaanden ontvangen een geldbedrag waarmee ze jouw uitvaart kunnen betalen.

– Premiebetaling: per maand, kwartaal, half jaar of jaar
– Uitkering: Geld
– Looptijd: Tot 80 jaar
– Gezondheidsverklaring: Verplicht

Koopsom uitvaartverzekering
Bij deze verzekering wordt de volledige premie van de uitvaartverzekering in één keer betaald. Bij dit type verzekering krijg je vaak een hoge korting.

– Premiebetaling: eenmalig
– Uitkering: geld of producten en diensten
– Looptijd: N.v.t.
– Gezondheidsverklaring: Verplicht

Comments are closed.